2017.02.06. Nyerni kell a németeknél!

Nincs mese. Nincs más választás. Az EHF-kupa csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában kell kiharcolni a lányoknak a legjobb nyolc közé jutást, miután 30–19-re kikaptunk az ÉRD Arénában a Rosztov-Dontól.

Ahogy arra számítani lehetett. Csordultig tele volt az ÉRD Aréna az év eddigi talán egyik legfontosabb és legrangosabb meccsén, hiszen nagy lépést tehettek volna a lányok a továbbjutás felé, de semmi sincs veszve és Németországban saját kezében lesz a sorsa az ÉRD női kézilabdacsapatának.

A lányok remek eddigi szereplésének és a hibátlan hazai mérlegének köszönhetően minden adott volt egy jó meccsre (pláne a hangulat), ám a Bajnokok Ligájából óriási meglepetésre búcsúzó oroszok sajnos a kezdetektől bizonyították, hogy nekik nem ebben a sorozatban lenne a helyük, hanem a BL-ben.

Janurik Kingáék csak a szünetig tudták tartani a lépést Katrine Lundéékkal, majd a vendégek a második félidőben átgázoltak az ÉRD Arénán, s végül tizenegy gólos győzelmet arattak…

A szezonban először szenvedett vereséget (vagy egyáltalán vesztett pontot) a csapat hazai pályán, utoljára pedig még az előző szezon végén, a Győr tudott pontokkal távozni csarnokunkból…

Nem szeretnénk a matematikára bízni a továbbjutást, inkább csak annyit mondunk: Irány Németország! Irány Ludwigsburg! Irány a Győzelem! És Irány a Legjobb Nyolc!

Női EHF-kupa, csoportkör, 5. forduló
ÉRD–ROSZTOV-DON (orosz) 19–30 (10–13)
ÉRD Aréna, 2200 néző.

ÉRD:
Janurik – Krpezs 7 (3), M. González 1, A. Bulatovics, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Fekete B. 2. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Signaté 2, Szabó L.1 (1), Kiss N. 1, Araújo 1, Gulyás, Barján.
Edző: Szabó Edina

Folytatás február 12-én, 15 órakor a Bietigheim vendégeként!

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code