2017.02.13. Kiestünk…

Sajnos. Sajnos nem jutott tovább a csapat, ugyanis az EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában nem tudtunk ponto(ka)t szerezni az SG BBM Bietigheim vendégeként.

28–25. Írhatnánk azt, hogy lehet, hogy sok volt ez a december 30. óta lejátszott tizenegy meccs. Írhatnánk azt, hogy óriási a csalódás, mert egy verhető ellenféltől kaptunk ki. De írhatnánk azt is, hogy ebben a sorozatban búcsúztattuk a címvédőt, egy tavalyi KEK-elődöntőst, aztán idegenben megizzasztottuk a végső győzelemre komoly eséllyel pályázó orosz sztárgárdát. Sok mindent lehetne írni, de minden nézőpont kérdése…

A meccsről annyit: ezúttal remekül kezdtünk, az első percekben 5–3-ra vezettünk, de ami utána következett nagyjából a következő 40-45 percben… Mert az előny adva volt, de a megnyugvás helyett történt valami és elkezdtünk kapkodni. A kapkodás pedig technikai hibákat szült, a technikai hibák pedig lerohanásgólokat. Ezzel pedig meg is lépett a német csapat.

Sajnos ezúttal Kingi sem tudta hozzátenni úgy a magáét a kapuban, hiszen rengeteg alkalommal kiszolgáltatott helyzetben törtek át a falon a németek, és az is rendkívül ritka a csapat életében, hogy tizenhét perc alatt tizenkét gólt kap… Sokan reménykedhettek, hogy jó lesz ez, hiszen az érdi meccsen is a negyvenedik percnél fáradtak el a németek és akkor döntöttük el a meccset, ám ezúttal ez nem történt meg. Pedig Edina okosan forgatta a csapatot, míg a németeknél csak két-három játékos kapott a kezdő soron kívül lehetőséget… Ennek ellenére nem tudtunk mit kezdeni a jobb oldallal, hiszen Susann Müller kilenc, Angela Malestein hat gólt lőtt…

Azt nehéz megítélni, hogy miért, de a sokgólos különbség a németeket csak tüzelte, minket pedig szétkuszált.
A sporttörténelem tele van óriási fordításokkal és a hajrá előtt még úgy is tűnt, hogy meglehet, hiszen szinte a semmiből feljöttünk két gólra, úgy, hogy semmi különöset nem csináltunk. Azt hittük, hogy van remény, de az utolsó percekben kétszer is emberhátrányba kerültünk, úgy pedig már nem tudtuk ledolgozni a hátrányt.

Ami bosszantó, hogy ugyan mi sem mutattunk semmi különöset, de a németek sem. Egy abszolút nyerhető, de legalább döntetlenre hozható meccs lehetett volna, ha már a Rosztov megtette azt a szívességet, hogy tönkreverte a Byasent. Aki azt mondja, hogy ez a keret kevés a továbbjutáshoz, az nézze meg, hogy tulajdonképpen két klasszissal (Wester és a fonalat elkapó Müller) játszó Bietigheimmel nem tudtunk mit kezdeni, pedig Edina – a téthez képest – sokat forgatta a csapatot. Mindenki meg kapta a lehetőséget, de talán csak Anett és (védekezésben) Maya volt az, aki hozzá tudta tenni a magáét. Közhely vagy sem, így legalább lehet koncentrálni az elsődlegesre: a bajnokságra. És a következő célra: a Debrecenre. Szerdán pedig irány a Hajdúság és jussunk újra négyes döntőbe! És szerezzünk ismét érmet! Aztán vasárnap pedig jönnek a cápalányok!
EGY KIS BÜSZKESÉGET!
EGY KIS ÉRDISÉGET!

EHF-kupa, csoportkör, 6. forduló
SG BBM BIETIGHEIM–ÉRD 28–25 (16–11) Ludwigsburg, 3018 néző.
Vezette: Argiridisz, Muttasz (ciprusiak)

BIETIGHEIM:
Wester – Woller 3, Visser 5, Naidziniavicius 3, Lauenroth 1, Müller 9, Malestein 6. Csere: Wörz 1, Biltoft. Edző: Martin Albertsen

ÉRD:
Janurik – Krpezs 1, M. González 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 5, Klivinyi 4, Fekete B. 2. Csere: Signaté 3, Kiss N., Araújo 3, Gulyás, Szabó L. 1, Barján 1.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása:
8. perc: 3–5. 13. p.: 9–6. 23. p.: 14–9. 36. p.: 19–12. 40. p.: 21–14. 49. p.: 24–21. 56. p.: 26–24.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
–, ill. 1/0.

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code