2017.02.20. Ez kellett!

Egy ilyen hét után nagyon kellett egy ilyen győzelem. Az ÉRD női kézilabdacsapata a K&H női kézilabda liga 14. fordulójában 36–29-re verte a Siófok KC-t.

Múlt vasárnap az EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában nem tudott (továbbjutást jelentő) pontot szerezni Németországban a csapat, majd szerdán Debrecenben sem. Négy nap alatt két kupától búcsúztunk. Ezek után sokan – igaz, ők nem a csapat szurkolói – „temették” a lányokat.
Ez egy részről jogosnak is mondható, de amit a Siófok ellen mutattak, azzal maximálisan bizonyították, milyen tartás van bennük.
Mert a Siófok remek támadójátékosokból áll, és ha mondjuk nem kap ki a Budaörstől és az MTK-tól, és ha kicsivel több szerencséje van a Debrecen ellen, akkor tizenhat ponttal az élcsapatok nyakában loholna. De hát, a „ha” a sportban értelmetlen.

Ez volt a csapat harmadik meccse a héten. Azt gondolná az ember, hogy baromi fáradtak a lányok, ehhez képest úgy kezdtek, hogy rögtön 4–0-ra megléptek, majd ugyan jött egy-két hiba, és a cápalányok is feljöttek, de a félidő végén bizonyítottuk a két csapat közti különbséget.
Aztán a negyedórás pihenő alatt Horváth Roland tudta pihentetni játékosait (két kapusa mellett csak nyolc mezőnyjátékos lépett a pályára az SKC-ban), s így ismét zárkóztak, de aztán megint elfogytak.
A félidő közepe után pedig nem volt kérdés, Klivinyi Kinga tizenegy gólja magáért beszél, de az végképp, hogy góljain kívül is rendkívül hasznos volt szervezésben.

Mireya hét, Larissa hat gólt lőtt, Kingi 19-szer védett, Zseli és Szveti is fogott egy-egy hetest, és bár faramuci helyzet, de sikerült megoldani a jobbszélső posztját is – reméljük, hogy csak ideiglenesen és Niki visszamegy lövőbe, Krpi meg visszatér a szélre minél hamarabb.

És akkor erről a 29 kapott gólról: egyrészt ezzel más csapatok ellen meccseket tudna nyerni a Siófok, így nem véletlen, hogy sokan sokallják a kapott gólszámot, pedig a kapusok jól védtek. Másrészt viszont teljesen mindegy, hány gólt kapsz, ha még így is simán nyersz. Márpedig itt ez történt, mert a 36 épp héttel több a 29-nél. Az meg nem kis különbség.

Ami még különösen fontos, hogy a két kupabúcsú után nem távolodtak el a szurkolók a csapat mellől. És a lányok is nagy erőket mozgósítottak a győzelem elérése érdekében, amiért hatványozottan le a kalappal. Mert, ha, mondjuk kellőképpen pihenten érkezünk a meccsre, akkor…

Viszont…

… a sportban nincs „ha”.

Folytatás pénteken, 19 órától, ismét hazai pályán, az Alba Fehérvár KC ellen!
Az ÉRD Arénát az NB I-ben még senki nem vette be, szóval ez maradjon is így!

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
ÉRD–Siófok KC 36–29 (17–13)
ÉRD Aréna, 1400 néző.
Vezette: Bíró, Kiss O.

ÉRD:
Janurik – Kiss N. 2, M. González 7, A. Bulatovics 3, Kisfaludy 2, Klivinyi 11, Araújo 6. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Signaté, Gulyás 2, Barján, Szabó L. 3 (3).
Edző: Szabó Edina

SKC:
Pastrovics – Erdősi 5, Triscsuk 9 (2), Nze Minko 8 (2), Jezic 2, Janjusevics 4, Such 1. Csere: Gercsó (kapus), Németh Cs., Ferenczy.
Edző: Horváth Roland

Az eredmény alakulása.
7. perc: 4–0. 14. p.: 5–5. 21. p.: 9–10. 26. p.: 14–13. 36. p.: 19–19. 44. p.: 24–22. 50. p.: 30–26. 55. p.: 33–26
Kiállítások:
6, ill. 4 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 6/4

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code