2017.02.25. Irány az ezüstérem!

Nyilvánvaló, hogy minden meccsen győzni kell. Nyilvánvaló, hogy ha lehet, akkor simán nyerjen a csapat! Az már kevésbé nyilvánvaló, de ilyen győzelmek is kellenek.

Mert előzetesen – és talán az erőviszonyok miatt is – nagyobb arányú győzelmet vártunk, mint az egy gól, de egyrészt a győzelmet nem kell magyarázni, másrészt az ilyen győzelem sokkal többet ad a csapatnak és tagjainak, mint egy sima, (mondjuk) nyolcgólos siker.

Mert ez megmutatja, mekkora tartás van bennük.
Megmutatja, mire számítsanak a csapatok, ha belépnek az ÉRD Aréna kapuján.
Mert nem azt fogják tapasztalni, hogy a hazai csapat felteszi a kezét.
A hazai csapat az ÉRD Arénában csak nyerni tud.

Pedig nem volt könnyű. A Fehérvár rögtön bekezdett, mi pedig csak a tizennyolcadik percben vezettünk először. Aztán a vendégek csak nem akartak leszakadni, a szünet előtt pedig úgy tűnt, hogy még előnnyel is vonulnak, aztán Klivinyi Kinga hatodszor is beköszönt harminc perc alatt.

A fordulás után pedig tényleg azt hittük, hogy eldőlt a meccs, hiszen tartottuk a négygólos előnyt, ám az FKC fordítani tudott. Sőt, még a hajrában, három perccel a vége előtt megint vezetett. Aztán Szabó Lala egyenlített hetesből, majd már bemondtuk, hogy Kiss Niki fog gólt lőni, amikor visszament átlövőbe és így is lett, jött, lőtt, és – mint utóbb Szveti hétméteresvédése után kiderült (innen is köszönjük!!!) – győztes gólt szerzett.

Mert Szveti ezért van itt! Mert már megnyert nekünk két bronzérmet és most is hasonlót mutatott! Egy pillanatra az ember azt hitte, hogy bronzérmet szerzett a csapat, pedig idén már az ezüst a cél!

És a lányok már csak azért sem engedhették ki a kezükből a győzelmet, mert az FKC idegenben csak a Mosonmagyaróvárt győzte le, mi meg még a Fradit is két vállra fektettük.

Az meg már csak hab a tortán, hogy a juniorok és az ifik is nyertek.
A megsérült Túróczy Józsefnek, a meccs egyik játékvezetőjének pedig innen is jobbulást kívánunk!

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 26–25 (13–13)
ÉRD Aréna, 1000 néző. Vezette: Nagy József, Túróczy

ÉRD:
Janurik – Kiss N. 2, M. González 2, A. Bulatovics 2, Kisfaludy 3, Klivinyi 7, Fekete B. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Signaté 1, Szabó L. 6 (6), Gulyás 2, Barján, Araújo 1.
Edző: Szabó Edina

FKC:
Herr O. 1 – Májer 1, Lavko 4, Ishitate 1, Piedade 1, Bandelier 6, Pelczéder. Csere: Sipeki (kapus), Mendy 6, Tilinger 4 (4), Kazai, Djordjievszka 1.
Edző: Deli Rita

Az eredmény alakulása:
7. perc: 3–3. 14. p.: 6–7. 20. p.: 10–9. 27. p.: 11–11. 38. p.: 17–14. 44. p.: 20–16. 48. p.: 20–21. 55. p.: 23–24.
Kiállítások:
6, ill. 6 perc
Hétméteresek:
8/6, ill. 7/4

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code