2017.03.07. Nagyon fájó…

29–24. Nem ide. Ráadásul egy olyan ellenféltől kaptunk ki, amelyet meg lehetett volna verni. Simán. De a küzdőképességnek is van határa.

Sajnos, nem indult valami jól a meccs, az elején ide-oda hétméterest ítéltek, de 1–1 után sorra jöttek a hibák. Valami nagyon hiányzott. De hogy mi lehet az, rejtély. Mert az látható volt, hogy a kezdeti előny tudatában a Vác nagyon elkapta a fonalat. És bár tudjuk a lányokról, hogy nem azok az aggódó típusok és általában a meccsek elejét a lendületbe kerülésre használják, aztán később ledolgozzák a hátrányt (ha van) és felőrlik az ellenfelet.

Ezúttal viszont a Vác nagyon nem akart megállni, és amikor a 22. percben 14–7 volt az állás, akkor kezdtünk aggódni. A szünetben ugyan ismét csak négy volt közte és ezért azt is beszéltük, hogy meglesz ez a meccs, de nem lett meg. A Vác hatvan percen keresztül magabiztos játékot mutatott, pedig Szilágyi Zoltán nem cserélt sokat, de az a 8-9 játékos épp olyan lendületben volt, hogy nem is volt rá szüksége.

Aztán a végén az sem jött túlságosan jól, hogy Barbara Arenhart is elkapta a fonalat, ekkor pedig végképp elbizonytalanodtunk, mert kétszer is visszajöttünk két gólra és akár a magunk javára is fordíthattuk volna a meccset, de ez most nem jött össze.

Ami bántó a vereségben, a temérdek ki nem kényszerített hiba. A teljes meccsen ha hat-hét indítást nem rontottunk el, akkor egyet sem. És egy ilyen szintű ellenfél ellen (Krpi nélkül) nem fér bele. És ez csak azért sajnálatos, mert ezeket a hibákat ki lehetett volna küszöbölni, meg lehetett volna akadályozni, ha nem akarunk sietni (és ezáltal kapkodni).

Na mindegy, elvileg a szombati Kisvárda elleni meccsen már Krpi is ott lesz a keretben. Hogy ő döntő lesz-e, az jó kérdés, de a javítási lehetőség adott.

És ezzel eldőlt, hogy a Népligetben 25-én bravúrra van szükségünk az ezüstéremhez.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
Ipress Center-Vác–ÉRD 29–24 (17–13)
Vác, 600 néző. V: Herczeg, Südi

VÁC:
Arenhart – Nascimento 9 (3), Soós 3, Temes 5, Helembai, Basic 4, Radoszavljevics 5. Csere: Balog (kapus), Hámori 3, Sz. Vukcsevics.
Edző: Szilágyi Zoltán

ÉRD:
Janurik – Kiss N. 1, M. González 5 (2), Signaté 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 1, Fekete B. 2. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Klivinyi 3, Szabó L. 2 (2), Barján 4, Gulyás 2, Araújo
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása.
5. perc: 3–1. 11. p.: 7–5. 22. p.: 14–7. 28. p.: 15–11. 36. p.: 19–16. 45. p.: 21–19. 52. p.: 21–19. 55. p.: 28–22
Kiállítások:
4, ill. 6 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 5/4

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code