2017.04.08. Hogy lehet ezt finomítani?

Talán az lenne a legjobb, ha csak annyi lenne erről a meccsről, hogy: MTK Budapest–ÉRD 25–25. Mert az eredmény talán mindent elmond, de azért kell erről mesélni…

Mert azt megszoktuk, hogy az Elektromos Sportcsarnokban sosem könnyű nekünk valamiért, meg már azt is megszoktuk, hogy a meccseket nem kezdjük jól, de az, hogy az MTK szinte ott és akkor lőtt gólt, ahol és amikor akart, az nem fér bele. Azért, mert a két csapat játékoskerete miatt nem szabad, hogy ilyen megtörténjen. Függetlenül attól, hogy ez az MTK egy jól összerakott társaság és Termány Rita úgy lubickol benne, ahogy akar…

De egy, a bronzéremre hajtó együttes nem engedheti meg magának, hogy – nem megbántva a fővárosiakat – egy alsóházi csapat ellen pontot bukjon. Pláne, ilyen, helyenként kilátástalan játékkal. Hallom vissza, amikor nem is olyan rég Rácz Marianne azt mondta, hogy a csapat legnagyobb erőssége, hogy az alsóházi csapatok ellen már gyengébb játékkal is képes nyerni az ÉRD, ehhez képest a Fehérvár elleni nyögvenyelős siker és a váci zakó még bele is fért volna, de az, hogy otthon nem bírunk a Kisvárdával, úgy, hogy még örülhetünk a pontszerzésnek, az nem fér bele, előbbi kettőhöz képest ugyanúgy nem megengedhető egy iksz az MTK-val, de utóbbihoz képest még felüdülés is.

Talán a meccsről az mondja a legtöbbet, hogy az 53. percben vezetett először a csapat, aztán a kezünkben volt a meccslabda, de Larissa föléejtette… Így viszont az a helyzet, hogy a bronz az szinte biztos, pedig küzdhettünk volna az ezüstért is.

A játéknap legfontosabb „jelenete” mégsem ez volt, hanem az, amit Golovin Vlagyimir mondott a meccs után: az ÉRD-ről és már most lehetett látni, hogy abban a fáradt állapotból, amiben voltak három héttel ezelőtt, már kezdenek kijönni.

És ha ő mondja, akkor reméljük, tényleg így van, mert a Dunaújváros elleni meccsre – ami azért még odébb van – mindenképpen a legjobb forma kell, addig pedig lesz még egy Békéscsaba, Budaörs, Győr, Kispest kvartett, amelyektől legalább hat pont kell.

K&H női kézilabda liga, 19. forduló
MTK Budapest–ÉRD 25–25 (16–13)
Elektromos Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann

MTK:
ABRAMOVICS – Hosszu 1, Háfra 2, Kovács G., Gorilska 2, TERMÁNY 6, Szádvári 3. Csere: Slakta 2, DAKOS 5, Tóth E. 2, Nyikolajenko 2, Horváth D., Frankovic, Márton.
Edző: Golovin Vlagyimir

ÉRD:
JANURIK – KRPEZS 7 (2), M. González 2, A. Bulatovics 2, Kisfaludy 2, Klivinyi 3, Araújo 1. Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté, 1, Szabó L., Barján 2, KISS N. 3, Gulyás, Fekete B. 2.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása:
6. perc: 2–2. 11. p.: 7–5. 20. p.: 12–9. 28. p.: 15–11. 36. p.: 17–16. 41. p.: 20–20. 53. p.: 22–23. 58. p.: 24–25.
Kiállítások:
12, ill. 4 perc
Hétméteresek:
1/0, ill. 5/2

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code