2017.04.15. Nagy kő esett le a szívünkről

Úgy kellett, mint egy falat kenyér. Egy ennyire megnyugtató győzelem már nagyon kellett, tízzel vertük a Békéscsabát…

Ehhez nem/sem lehetett úgy hozzáállni, hogy zsebben a győzelem, pláne, az elmúlt hetek vesszőfutása után, de egy ilyen sima meccs után óriási kő esik le a szívünkről, mert a kezdés megint nem volt jó, de a két csapat közti különbség végül eltűnt, s 2–1-es hátrányból 5–2-es előnyt kovácsoltunk. Ezt csak azért kell kiemelni, mert az ötödik perc után olyan szépen és olyan nagy tempóban játszott a csapat, amelyet talán ősszel produkált utoljára. Volt egy periódus, amikor szinte csúcsformában pörögtek a lányok, s amikor ez megszűnt, akkor már mindegy volt, mert az ezer sebből vérző Békéscsaba nem bírta ezt a tempót.

Szegény Skaliczki sem tudott mit tenni, mert az eredetileg nevezhető tizenhat játékosból az először megkapott jegyzőkönyvbe csak tizennégyet tudott nevezni, de Mihálffy Adrienn és a juniormeccsen megsérülő Farkas Kata sem tudta vállalni a játékot, így tizenkét játékossal (melyből három kapus) vágott neki a meccsnek.

Így a kilenc mezőnyjátékost hiába próbálta forgatni a vendégek mestere, szélsőket nem tudott behozni, ezzel pedig minket nagyon támogatott, mert a mi szélsőink pedig nagyon éltek, Bozsi ötször, Krpi tizenegyszer volt eredményes. Igaz, Larissát és Kittit egy-egy hiba után Edina rögtön lecserélte….

Ami öröm, hogy mindenki annyit hozott ki magából, amennyit kellett, és amit legutóbb Golovin Vlagyimir mondott, azaz az ÉRD kezdi visszanyerni erejét, állapotát, azt teljes mértékben lehetett látni. Összességében pedig egy rendkívül könnyed győzelem volt, melyen megmutattuk, hogy ez egy bronzéremért hajtó csapat.

Ha így jövünk ki a gödörből, akkor a Budaörs után a Győrnek is meggyűlhet a baja velünk itthon.

Amit viszont mindenkinek látnia, hallania kell, az Szabó Edina nyilatkozata a meccset követő sajtótájékoztatón:

 

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 34–24 (15–11)
Érd, 700 néző. Vezette: Felhő, Öcsi

ÉRD:
JANURIK – KRPEZS11 (3), Kiss N., A. Bulatovics 2, KISFALUDY 5, Klivinyi 2, FEKETE B. 5. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), SIGNATÉ 5, M. González 1, Gulyás, Barján 2, Szabó L., 1, Araújo, Takács K.
Edző: Szabó Edina

BÉKÉSCSABA:
: TRIFFA – Diószegi 2, KOVACSEVICS 5, Gidai, Djukics 2, Walfisch 1, Gávai 2. Csere: Terenyi (kapus), VASZILEUSZKAJA 8 (4), Bottó 3, Vukajlovics 1.
Edző: Skaliczki László

Az eredmény alakulása.
8. perc: 5–2. 16. p.: 8–7. 22. p.: 9–9. 28. p.: 13–11. 36. p.: 19–12. 42. p.: 23–16. 49. p.: 26–21. 52. p.: 30–22.
Kiállítások:
6, ill. 2 perc
Hétméteresek:
6/3, ill. 5/4

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code