2017.04.30. Több volt benne

Azt tudni lehetett, hogy a Győr ellen még itthon sem mi vagyunk az esélyesek, de azért a remény hal meg utoljára. Sajnos a papírforma igazolta magát, ennek ellenére bőven maradt hiányérzet.

Mert ez a tizenegy gólos vereség benne volt a pakliban. Mégis, úgy kezdtünk, hogy teljes mértékben egyenrangú partnerei voltunk a Győrnek, ami – mint tudjuk – a BL-ben négy közé jutott. Sőt, még azt is lehet mondani, hogy amikor tényleg százszázalékon pörögtünk, akkor esélyt sem hagytunk nekik. És ilyenkor sajnálja az ember, hogy nem tizennyolc percig tart egy kézilabdameccs – pedig jó nézni ezt hatvan percig! – mert, amikor a háromgólos előnyünket kb. 80 másodperc alatt elveszítjük, majd a szünetre kétgólos hátránnyal fordulunk, az azért nem túl jó.

Természetesen, sok más csapat örülne neki, ha harminc perc alatt csak kettő lenne az ETO előnye, de azért a kiváló kezdés maradt hiányérzet.
Aztán a második játékrészben sajnos nem csak a lendület szállt le, hanem a hit is, és ezért a világ (egyik) legjobb csapata a Győr, mert amikor úgy van, akkor megragadja és könyörtelenül kihasználja az előtte álló lehetőségeket. Egyszerűen nem engedi meg az ellenfélnek, hogy az lendületbe kerüljön, és akár egy másodpercnyi reményt is adjon egy jobb periódusra.

Így viszont a második félidőről nem igazán lehet mit írni, mert akkor a Győr a játék minden elemében felülmúlt minket.

A legjobb a meccsben viszont mégsem a pályán zajlott! Mert amikor 2300/2500 (ki szerint mennyi) szurkoló együtt, a kultúráltnál is kultúráltabban, de egy orkán erejével buzdítja csapatát, az nem akármi.

És a meccs után sem az történik, mint két rivális között (pedig azok), hogy verekednek, hanem az, hogy a két vezérszurkoló elkezd szervezkedni, hogy menjünk együtt a szlovákok elleni válogatott meccsre!

Szóval: MENJÜNK!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 22. FORDULÓ
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 23–34 (14–16)
ÉRD Aréna, 2300 néző. V: Bíró, Kiss O.

ÉRD:
Janurik – Krpezs 8 (3), M. González 2, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 5, Fekete B.
Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté 2, Araújo, Barján, Gulyás, Kiss N. 1, Szabó L. 2 (2), Takács K.
Edző: Szabó Edina

GYŐR:
Kiss É. – Bódi 2 (1), N. Mörk 7, Groot 2, Broch 6, Amorim 4, Görbicz 4 (1).
Csere: Grimsbö (kapus), Tomori 4, Knedlíková 1, al-Gaui 1, Hársfalvi
Edző: Ambros Martín

Az eredmény alakulása.
5. perc: 4–2. 7. p.: 4–5. 16. p.: 12–9. 20. p.: 13–13. 32. p.: 15–19. 43. p.: 17–24. 49. p.: 22–27. 54. p.: 22–32.
Kiállítások:
2, ill. 4 perc
Hétméteresek:
4/4, ill. 5/3

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code