2017.05.05. Mit lehet mondani?

Dobálózzunk azzal a közhellyel, hogy mindenki lehetőséget kapott? Mondjuk, hogy sima győzelem? Természetesen mindkettőt lehet, de egy ilyen meccs után azért nem lehet sok okosságot írni. Kispesti NKK–ÉRD 30–47.

Talán annyit, hogy a legjobb edzés a meccs. Mert az, hogy tulajdonképpen a Kispest másfél/két percig tudta szorossá tenni a meccset, az nem mérvadó. Mert ilyenkor még nem is lehet nagy különbség, ugyebár.

Ezúttal pedig vázlatszerűen a meccs pozitívumai, néhány megjegyzéssel! (nem fontossági sorrendben!)
– a védekezés: van egy hatos(beton)falunk, ezzel nem tudott mit kezdeni a Kispest, de azért nem is feltétlenül ellenük kell, hogy jól működjön. Viszont nem csak ezt, hanem az 5+1-et és a 4+2-t is gyakoroltuk és ez a két, a csapattól ritkán látható elem is működött.

– a szurkolás: Nem tudom, pontosan, hány vendégszurkoló volt (elvben ugye 36 dunaújvárosi), vagy esetleg a soroksári csarnoknak ennyire jó az akusztikája, de csak annyit, hogy még a saját gondolatomat is nehezen hallottam a vendég tábor miatt. Azt hiszem, erről nem kell többet mondani.

– a támadás: ugyan nagyrészt lerohanásból voltunk eredményesek, de a „szélsőink” huszonkét gólt lőttek, Krpi 12-t (ebből kettőt hetesből), Mireya is kétszer lőtt szélről, Bozsi és Larissa 3-3, Kitti 2. Aztán a beállóink is nyolcat rámoltak (Anett 3, Lala 5).
A Super Lady pedig már száz felett. Egészen pontosan 104 gólos.

– Menedzselés: amikor meg kell ítélni egy újságírónak egy meccs után az adott csapatból, ki nyújtott kiemelkedőt, akkor az nem biztos, hogy egyszerű. Most, bevallom, kifejezetten nehéz dolgom volt. Több okból is. Egyrészt azért, mert ilyenkor nem az adott meccshez, vagy ellenfélhez kell viszonyítani, hanem a játékos saját tudásához. Másrészt viszont a teljes meccset is figyelembe kell venni.

Mert ha csak és kizárólag a helyzetkihasználást, védekezést és hasznosságot nézzük, akkor itt Krpi, Niki, Mireya, Super Lady, Anett, Lala, Kitti, Kingi és Zseli is ki lehetne emelve, de miután Niki és Mireya jobb átlövőben, Anett, Lala és Vanda beállóban, Kitti, Bozsi és Larissa balszellőn, Kingi és Zseli pedig a kapuban váltották egymást, az egész meccset és saját tudásukat nézve nem lehet mindenkire azt mondani, hogy jó. Mert nem elég az ellenfélhez képest jónak lenni.

És egy „negatívum” is azért akad, amennyiben ez annak minősül:

Mert hiába a tizenhét gólos győzelem, hiába zártak összesen 18 védéssel kapusaink, azért – és tényleg nincs jelentősége – a harminc kapott gól egy olyan Kispest ellen, amely a meccs bizonyos periódusaiban a kapu kétméteres körzetét sem találja, az sok.

Na mindegy, a kötelező letudva. Most van idő pihenni, feltöltődni, mert legközelebb nem lesz sétagalopp. Bár ne legyen igazam.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
Kispesti NKK–ÉRD 30–47 (12–22)
Soroksári Sportcsarnok, 200 néző. V: Hargitai, Markó

KISPEST:
Nenezics – Vígh V. 1, Szerző 8 (4), Fundák, Trizno 2, Polics 3, Balog B.
Csere: Brunner (kapus), Kosik, Balogh V. 3, Bárdi 2, Pintér ZS. 3, Petrovszki 1, Vadász, Felső 3, Kiss K 4 (2).
Edző: Béki Nagy Bertalan

ÉRD:
Janurik – Krpezs12 (2), Kiss N. 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 3, Klivinyi 5, Fekete B. 3.
Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Signaté 2, Gulyás, Araújp 3, M. González 6, Szabó L. 5 (1), Barján 2, Takács K. 2.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása.
2. perc: 2–1. 17. p.: 3–13. 26. p.: 9–19. 39. p.: 18–30. 48. p.: 24–34. 52. p.: 25–39.
Kiállítások:
4, ill. 12 perc
Hétméteresek:
8/6, ill. 4/3

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code