2017.09.08. Az eddigi legsikeresebb szezon jön?

Az elmúlt évek arról szóltak az ÉRD női kézilabdacsapatának háza táján, hogy minden évben az adott szezon volt a legsikeresebb a gárda életében. Most talán minden adott ahhoz, hogy az idény végeztével ugyanezt mondjuk.

 FORRÁS: handballerd.hu

A nyár itt is a távozókról és az érkezőkről szól. Távozott Szabó Edináéktól az irányító Barján Bianka (Vác), a balszélső Fekete Bozsana (Vasas), a fiatal irányító Vajda Luca (Szent István SE), Larissa Araújo (Magura Cisnadie – román), a kölcsönszerződése lejárta után Zeljana Stojak (ES Besancon – francia), valamint egy évre kölcsönbe került a két feljutóhoz, a Kecskeméthez Gulyás Vanda és a Vasashoz Győri Barbara.

És távozott, ugyanakkor mégis maradt a klub kötelékében a hetesölő, Gridnyeva Szvetlana is.

Az érkezők oldalán ott van két balszélső, a békéscsabai Gávai Szonja és a francia Issy Paristól átigazoló Coralie Lassource, továbbá a svéd IK Sävehoftól tette át székhelyét Jamina Roberts, míg a kapus Julie Foggea a Fleury Loirettől érkezett. Az ötödik nyári újonc Tóth Gabriella, aki győri játékosként került két évre kölcsönbe Szabó Edina csapatához. Az utánpótlásból felkerült még a jobbszélső, Bernát Dorina és az átlövő, Reizinger Sára is.

Annyi kijelenthető, hogy miután a csapat magja megmaradt, az új érkezőkkel mélyült a keret, ahogy Szabó Edina variációs lehetőségei is.

Persze, az FTC-nél történt augusztusi események után sokan bizakodnak abban, hogy idén már reális lehet az ezüstérem megszerzése is, de Szucsánszki Zita visszatérésével azért nem annyira lefutott a történet. Mi örüljünk annak, hogy nem Klivinyi Kingával pótolták a Budaörsre távozó Zácsik Szandrát a Fradinál…


 FORRÁS: handballerd.hu

Ami furcsa lesz a szezonban, hogy ezúttal a legnagyobb téttel az ÉRD–FTC/FTC–ÉRD csata fog bírni, nem az ETO–FTC/FTC–ETO.

Mégis, gyaníthatóan nem ezen a két meccsen fog eldőlni az ezüstérem sorsa (bár nagyban befolyásolja majd), hanem sokkal inkább azon, lesznek-e váratlan pontvesztések. Olyanok, mint amik tavaly Debrecenben, vagy év végén a Kisvárda, MTK, Mosonmagyaróvár ellen voltak. Ha nem, akkor hangsúlyosabb lesz a fővárosi zöld-fehérek elleni rangadó…

Még természetesen a bajnoki szereplésbe a nemzetközi kupában való érdekeltség is közbeszólhat, hiszen az idei EHF-Kupa mezőnye nem lesz piskóta, így a kimélyített érdi kerettel papíron a csoportból való továbbjutás reális elvárás lehet. De itt megint a képbe jön, hogy milyen négyesbe kerül a csapat, mert akárhogy is, minden sportban kell egy kis szerencse is. A szerencse pedig a jó csapatokat segíti. Az ÉRD pedig egy jó csapat!

Ennek ellenére annyi szent, hogy alakuljon is bárhogy, fel kell nőni a feladathoz és megmutatni országnak, világnak mire képes az érdi harciszellem!

Kezdésként szeptember 9-én, 18 órakor a Békéscsaba ellen!

Aztán a folytatásban is május 23-ig!

Utóirat: 2018. májusának végén szeretnénk leírni: Az eddigi legsikeresebb szezon!”

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code