2018.09.02. Dragonok Egerben

Nyár végén volt pár felkészülési meccs végre, amin kitombolhattuk magunkat. Itt volt mindjárt egy kupasorozat, meccs az USA válogatottal, az MTK-val és Budaörssel. Ezután behúztunk egy Podgorica és egy Győr elleni edzőmeccset. A kupagyőzelem sikerült, a másik kettő nem, de ha más nem, MI tudjuk jól, hogy átalakuláson megy át a csapatunk, és bizony mi is Dragonok.

ERD

Feszültség és izgalom volt a csapat körül a tavalyi Párizs elleni meccs óta, amely nyárra fokozódott és változásokat hozott nem is kicsit. Sokat dumáltunk ezekről a szünetben. A másik téma ami erősen foglalkoztatott bennünket, az az R1-R2 idei sorsa. 

Nos ezen történések közepette végre elérkezett a szezonnyitó összecsapás szeptember 1-én. A sorsolás az Eszterházy SC-t dobta nekünk így elsőre, idegenben. Így hát nekivágtunk autókkal a 180km-es útnak. Többen is összekötötték az egri szurkolást egy kis kirándulással, mint ahogy mi is Tomiékkal. A mérkőzés 18.00-kor kezdődött, de már délután háromra megérkeztünk. Körbejártunk a számunkra ismeretlen csarnokot, amely a tervek szerint 650 fő befogadására alkalmas, 350 ülőhellyel. Ez fedte is a valóságot, se a két kapu mögött, sem a szemben lévő oldalon nem volt ülőhely, ott csak a karzaton lehetett állni, bár a sajtón kívül senki nem tartózkodott ott… elfértünk lent. 

Városnézés, várlátogatás, fagyizás, kávézás, Dragonok üdvözlése a városban, ez jellemezte a meccs előtti időnket, majd aránylag hamar, fél 5-re visszamentünk a csarnokhoz, ahol már gyülekeztek az érdi szurkolók. Fazi elkészítette az új ORANGE DRAGONS molinónkat, mostantól ez mindenhol ott lesz velünk. Nagy örömünkben már a csarnok előtt kibontottuk. így mentünk előre. 

Benyomultunk a csarnokba, szinte előbb mint a helyiek és elfoglaltuk a helyünket a vendégszektorban. Mivel az összekötő zene az ACDC-től a Thunderstruck volt én személy szerint máris feltüzeltem magam. Kb 30-an gyűltünk össze a meccs kezdetére. Volt itt minden, 3 dob, dudák, Rudi megújult kolompja, csörgődob, egyszóval készültünk. A Dragon zászló is felkerült a 3 és fél méteres rúdra, úgy lengett végig a meccs alatt. 

Izgalmas meccs volt. Nem hogy pariban volt az Eger, hanem masszívan sokáig vezetett is. Volt jó néhány passzívgyanús időkivárás, de a második félidőre fordítottunk és minden jó ha vége jó 28:33-ra hoztuk az első összecsapást a frissen felkerült Egerrel szemben. És hogy ki tudta a végeredményt ott a helyszínen? Hát csak az aki fejben számolt, mivel a kijelző folyamatosan bedobta az unalmast, sem az időt nem láttuk, sem a mérkőzés állását. Ez így azért vicces volt. Kérdeztem a csajokat a végén, hogy most mennyivel nyertünk, de Ők sem tudták 🙂 Hahaha… 

Emlékezetes szezonnyitó volt, izgalmas, fordulatos meccsel. Dragonos szurkolással hajtottuk a csajokat, nyomtuk keményen, meg is lett az eredménye! Rákendról és Hajrá Érd !!!! 

Stefán Zoltán 

K&H Női Kézilabda Liga, 1. forduló 
Eszterházy SC – Érd 28-33 (15-16) 
Eger, Eszterházy-csarnok, 350 néző. 

Vezette: Bán T., Haskó T. 
EKESC: 
Győrffy – Sallai 3, Bocsi 2, Hanczvikkel, Kobela 1, Pados 5, SÁRI 12 (6). Cs.: Leiner – Juhász R., Petrovics 2, Brettner, Vörös Sz. 2, Borbély 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter. 
ÉRD: 
Foggea – KRPEZ 9 (3), Kiss N. 4, Tóth G. 3, Kisfaludy 2, Kovacevics 5, LASSOURCE 6. Cs.: Gridnyeva – Gávai, Lavko 3, Jarebkova, Schatzl Natalie 1. Edző: Szabó Edina. 
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-5, 12. p.: 8-7, 18. p.: 11-11, 24. p.: 13-12, 36. p.: 17-18, 42. p.: 21-18, 48. p.: 23-22, 54. p.: 25-25. 
Hétméteresek: 6/6. ill. 3/3. 
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 4 perc. 

1 Hozzászólás

  1. Tamás

    Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

    Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code