Faültetés az érdi Záportározónál! – április 12 és 13-án

Hivatalosan is csatlakozunk városunk szebbé tételéhez, ismét munkálkodni fogunk, méghozzá két alkalommal is. 2019.április 12-én pénteken 11:30-kor a kézis csapatunkkal együtt, másnap, szombaton 10:30-kor pedig egy csapatként veszünk részt a faültetésben. Ásót, lapátot hozzatok! Mindkét nap találkozzunk a Sárd utca 63. előtt ( ez a bejárathoz legközelebb eső ház! )

További részletek az esemény hátteréről:
“A Papi földek korábban mocsaras, ártéri terület volt, melyen most egy rekreációs központ létesül. Az érdi városliget projekt részeként több mint 600 féle növényt telepítenek a területre. A szakemberek egy olyan ligeterdőt igyekeznek itt rekonstruálni, amely a korábbi állapotokat tükrözné.
Most 1000 fát telepítünk: uralkodó a kocsányos tölgy, de lesz benne kőris, pannon kőris is, valamint azok a cserjefajták is, amik az ilyen típusú erdőkben jelen vannak. Az egész telepítésben 600 féle növényfaj kerül majd ide, a Papi földekre. Egyes részek kicsit arborétumszerűek lesznek – mondta el a telepítésért felelős Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány kutatásvezetője, Dr. Debreczy Zsolt.”

archiv.erdmost.hu/2018/11/05/ligeterdo-lesz-a-papi-foldeken/

A képen a következők lehetnek: égbolt, fű, túra/szabadtéri és természet

Galéria:

Képek a Facebook oldalunkon!

Faültetés a Záportározónál – Péntek

Faültetés a Záportározónál – Szombat