HABÁR TÖBB A TÁBOR EGY A SZÍV!

90-orange-dragons-erd-green-thunders-eto-akcio

Csodálatos szerda délutánt sikerült varázsolnunk sok embernek és bizony saját magunknak is. Sok akcióban vettünk már részt, de ez a mostani mindent vitt ebben az évben. Nem csak azért mert a Szelíd Motorosok a Zaklatás Ellen csoport felhívására szurkolótáborunk csatlakozott egy országos játékgyűjtési akcióhoz a Haller utcai gyermek szívsebészeti klinika lábadozó kis betegei részére, hanem azért is ahogy ez az akció kiterjedt és összeolvadt az érdi mentőállomás gyermekbetegei számára, a klubunk és mindkét csapat összefogása által.

Az Érdi kézilabda emberi összetartó erejét kihasználva gyűjtöttük a plüssöket egy helyen, és vidáman pakoltuk az egyiket ide, a másikat oda, hiszen a cél közös volt mindenki számára: egy kis örömöt szerezni beteg gyerekeknek, egy kis boldogságot adni a szomorúságban, hiszen melyik apróság szeret mentőautóban utazni, vagy éppen kórházban lenni, távol a szüleitől. Mert az Érdi kézilabda kultúrának ebben a városban igazi közösségi ereje van, amely egyre erősödik!

HABÁR TÖBB A TÁBOR EGY A SZÍV!

Mindezeken felül ritka szurkolótörténeti esemény volt ez a nap, mikor két szurkolótábor összefog egy nemes célért és együtt, váll-váll mellett áll ki a kamerák elé.

01-orange-dragons-erd-green-thunders-eto-akcio

A “HABÁR TÖBB A TÁBOR, EGY A SZÍV!” elnevezésű akciónkkal egy másik fontos célért is kiálltunk. Mégpedig azért, hogy a megmutassuk az ország minden kézilabda rajongójának, mennyire fontos a szurkolótáborok jó kapcsolata. Hiszen a lelátókon a szívünk ugyanazon nemes célért hajt minket, hogy saját csapatunknak szurkoljunk, nem pedig egymás ellen!

Mi érdiek, és a győri ETO tábora egyaránt fontosnak tartjuk azt a célt, hogy a több száz kilométert utazó szurkolók baráti fogadtatásban részesüljenek mindenhol az országban, hogy megadjuk egymásnak a tiszteletet, hogy igenis legyenek szurkolótáborok között igaz barátságok, hogy elítéljük az erőszakot, hogy elítéljük a túlzott alkoholfogyasztást a mérkőzések előtt és alatt, amely sok problémának a gyökere.

Az érdi és a győri tábor is azon fog dolgozni a jövőben, hogy egy kézilabda rangadó igazi kikapcsolódás legyen mindenkinek, hogy ne kelljen a kézilabda szurkolótáborokat esetenként külön bejáraton beengedi egy sportcsarnokba, ne kelljen megerősített kordonnal elválasztani azokat és ne kelljen dupla rendőri készültség a kézilabda mérkőzéseken. A kézilabda kőkemény… de csak a pályán! A kézilabda lelátókon ennek nincs helye! Biztosak vagyunk benne hogy jó úton járunk és bízunk benne hogy elérjük célunkat!

Orange Dragons Szurkolói Club / Green Thunder Szurkolói Csoport

(Fotók: ÉRD official, Orange Dragons official)