Érdi Imikééknél jártunk…

Mi lesz ha a sárkányokat összeereszted a buldogokkal? Hát semmi “extra”, barátság és közös munka! Imikééknél jártunk…

“Újra itt a hétvége
Irány most Érd egy része
Eshet eső fújhat szél
Indul kiben Dragon vér”

orangedragons-imike-sbs-2019-24

Szerencsére nem volt se eső se szél, de egész héten lázas készülődésben néztük, hogy milyen idő lesz szombaton, amikor majd elmegyünk Imikéékhez, hogy kétkezi munkánkkal segítsük a családot. Valóban készültünk, kérdezgettük mit vigyünk még, mire lehet majd szükségünk a munkához – ásó, lapát, csákány, pajszer, balta, fejsze, láncfűrész(ek), körfűrész, nagy és erős zsákok, talicska, stb, stb, – jöttek az önzetlen felajánlások ki mit hoz majd magával a munkákhoz.

Aznap a szomszédok talicska nyikorgásra ébredtek az érdi kakasszó helyett, mikor megérkeztünk és megindult a kipakolás. Kitűztük a csapatzászlókat és gyerünk, munkára fel! Vidámság és Rákendról, tudtuk, hogy ez egy valóban vidám nap lesz mindenkinek, Imikének, a családnak és nekünk. Természetesen a reggeli szívmelegítő pálinka sem maradhatott el, hiszen ez is egy munkás csapatmegmozdulás szerves része, ráadásul akkor még csípte az arcunkat a hideg. Aztán ezt már észre sem vettük 🙂

Imike aludt még amikor csörgött, zörgött az egész udvar, de később Évi kihozta közénk így ezután együtt töltöttük vele is ezt a napot. Nekiálltunk, és nyomtuk ahogy kell, itt mindenki tudta a dolgát, sokszor egymás kezéből vettük ki a szerszámokat. A legdurvább Mariann volt, mikor nemes egyszerűséggel elvette tőlem a láncfűrészt, hogy “neki az a kedvence adjam csak oda”….hahahaha. Közben megérkezett a reggeli virslihegyekkel, amit a még készülőfélben lévő kis ház konyhájában főztünk meg, délben pedig pizza volt a királyi menü. Négy hatalmas pizzát kaptunk Gyenkó Mama Pizzájából ebédre. Balázs nem előszór támogatta jótékonysági akcióinkat.

Aztán megtörtént az amitől mindenki rettegve félt egész héten, összeeresztettük az érdi sárkányokat a battai bulldogokkal – azaz az Orange Dragons Szurkolói Klubot és a Százhalombattai rögbi csapat egy részét – de csalódást kell okoznom a véres sportokat kedvelőknek…. rögtön barátság és közös munka lett a végeredmény.

Délután egyre végeztünk és azt néztük hogy mennyire jól mértük fel az időnket, mára mindennel végeztünk amit beterveztünk. Befejeztük a megkezdett vizesárkot, kiválogattuk és méretre vágtunk a kertben felhalmozódott faanyagokat, szétválogattuk és kihordtuk a szükségtelen dolgokat a ház elé, hogy azokat majd könnyedén konténerbe lehessen rakni.

Átadtunk egy jelképes, de szívünknek oly fontos ajándékot is Iminek, egy Érdi Női-kézis sapkát és egy igazi ereklye kulcstartót, amit már sehol nem lehet beszerezni.

Igenis büszkék voltunk magunkra, hogy kétkezi munkánkkal segítettünk. Mindenki elfáradt annak ellenére, hogy délután még egy nagy szurkolás várt ránk. A kéziscsajok aztán megnyerték a meccset és bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, így lett teljes az örömünk erre a napra.!

Évi, Imi, Mi köszönjük hogy veletek lehettünk ezen a délelőttön!

Érdi Imike Facebook oldala: www.facebook.com/Imike
Cikk az Érdmost oldalán: erdmost.hu/hu/cikk/osszefogas-imikeert

Galéria: