Profi szórakoztatás siófoki módra

Kedves kézilabda szurkolótársaink az országban!
Azért írjuk ezt a bejegyzést az oldalunkra, hogy tájékoztassunk titeket egy úgy szurkolói elem magyarországi meghonosításával kapcsolatban. Ez nem titok, hiszen már lezajlott meccsen történt az esemény (Siófok – Érd NK / 2018.09.22).
Történt ugyanis, hogy csapatunk vesztésre állása során, egy időkérés alatt a Siófok kabalaállata megjelent a stadion közepén, kezében tartva az Érd NK kabalaállatának fotóját. Ezt széttépte, összegyűrte és megtaposta, majd az amerikai pankrációt imitálva ráugorva kivégezte. Mindezek után a széttépett és összegyűrt jelképünket jelképesen megette.

Hát jót röhögött is rajta minden siófoki szurkoló és néző. Merthogy ezt pont viccnek szánták. Na nem a meccs elején, hogy megmutassák mi vár ránk, hanem miután 10 góllal vezettek, bedobták a tutit, mivel innen úgysem lehet fordítani, hát ez “jajdeklassz” poén lesz. De nekünk nem az volt, aminek hangot is adtunk azonnal.

Majd a mérkőzés végeztével még a buszról, klubunk vezetője felhívta az illetékeseket, akik arról tájékoztattak először, hogy nem látták, majd arról, hogy jaaaa…. igen….. igen, ez egy “show” elem amit Ők alkalmazni kívánnak… persze minden hátsó szándék nélkül. Sőt eszükbe sem jutott, hogy ezzel bárkit is megbántatnának, hiszen oly rettentő vicces ez a jelenet, hogy siófoki majd együtt kacag az érdivel! Hogy mekkora jópofa arc az aki ezt kitalálta, na meg aki engedélyezte, hát még aki és ahogy kivitelezte. (amúgy a kabalaállatuk valóban hiteles volt, abban nem volt vita). Elnézést nem kértek akkor (sem) telefonon. Jeleztük, hogy ez túlment a jó ízlés határán és nem fogjuk annyiban hagyni, ha nem kapunk hivatalos állásfoglalást az üggyel kapcsolatban, ami hétfőre meg is érkezett:

“A Siófok Kézilabda Klub ezutón foglal állást a hétvégi Siófok KC -Érd mérkőzésen, az érdi szurkolók által nehezményezett showelem kapcsán:
A siófoki Hópárduc megeszi a Sárkányt” showelemmel semmilyen negatív üzenetet, sértő tartalmat nem szeretett volna üzenni a Klub szórakoztatásért felelős stábja. Mérkőzéseink körítéséhez – hazai nem lévén – nemzetközi példákból veszünk ihletet (pl.: amerikai látványsportágak ), ez alkalommal pedig a két klub kabalaállata került a palettára. Klubunk kijelenti, hogy a mutatványban rejlő humor volt aza melyet megcéloztunk azzal csak és kizárólag a szórakoztatás volt a cél. Ezzel egyidőben visszautasítjuk azt a vádat, amely ebbe a programelembe bármely más rosszindulatot szeretne belelátni vagy láttatni. Természetesen sajnáljuk, ha a nagyon kulturáltan szórakozó vendég publikumot ezzel bármilyen módon megbántottuk.
Bízva a jövőbeni korrekt együttműködésben: XY”

Sok mindent elárul ez a válasz, kedves szurkolótársaink, szerte kis hazánkban, Magyarországon!
Először is a Siófoki Kézilabda Klub stábja szerint nem sértő a másik csapat kabalaállatának a képét nyilvánosan széttépni, összegyűrni, megtaposni és megenni. A Siófoki Kézilabda Klub stábja szerint mindennek időzítése is rendben van, azaz amikor a csapata már biztos nyerésre áll.… na igen az elején még nem biztosak magukban. A Siófoki Kézilabda Klub stábja nem rendelkezik jó Magyar példával, hogy hogyan kell kulturáltan szórakoztatni a Magyar embereket. Tehát ami manapság zajlik a kézilabda meccsek időkérései alatt az nem követendő példa, az utánpótlás pomponlányok műsorai ezek szerint immáron nem is szórakoztatók. A Siófoki Kézilabda Klub stábja szerint az amerikai látványsportágak showelemei a követendő példák, és ezekből is a Wrestling (pankráció) áll a magyarországi kézilabdához legközelebb. Másból nem is meríthettek volna, mivel például NFL-ben, és NLB-ben (ezek a sportágak ugyebár nem annyira látványosak amerikában) ilyen nem fordulhatna elő. Mert azok valóban profi sportágak, profi stábokkal. A Siófoki Kézilabda Klub stábja “kijelenti“, “visszautasítja” és “sajnálja“, két szó hiányzik ebből a levélből, hogy “elnézést kér“.

Ezen két utóbbi szó hiánya miatt született meg ez a bejegyzésünk. Most folytathatnám még nagyon sokáig a gondolataimat, miket lehetne megtenni egy sportrendezvényen, ami után “kijelentjük”, “visszautasítjuk” és “sajnáljuk” hogy bárkit is megbántottunk volna, de nem teszem. Annál inkább feszült izgalommal várjuk a folytatást, a Fradi Sas tollainak kitépését, a Debreceni szurkolótársainkkal való siófoki viccelődést, és a Győri ETO meccsen tervezett hatalmas alázó showt!

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a mérkőzés alatt és végén semmiféle atrocitás nem történt egyik szurkolótábor részéről sem. A siófoki szurkolótársainknak ehhez a közjátékhoz semmi közük nem volt. A legszomorúbb az, hogy mindez klubszinten történt meg, hiszen kabalaállatunk sem a miénk, a szurkolóké, hanem ez Érd NK-t jelképezi! Ezért számunkra teljesen elfogadhatatlan ez a hozzáállás, és kötelességünknek érezzük nyilvánosan szót emelni csapatunkért, a lányokért, Érdért!

Hajrá Érd!

Sportbaráti üdvözlettel minden olvasónak:
Az érdi Dragonok

A végére pedig kb 1 perc alatt összeszedtem néhány valóban vicces kabalaállat jelenetet az amerikai látványsportokból, de ezek túl bonyolultak, hogy hazánkban alkalmazni lehetne, nem is beszélve a negyedik videóról (na az nem kabalaállat, viszont állat jó) az NFL-ből … bár ez utóbbiról azt gondolom, hogy Siófokon semmi sem lehetetlen!

Az amerikai Baseballban így szórakoztatják a népeket (1:15-nél a lényeg):

A Torontói Raptor így eszi meg a szurkolólányt (a sajátját) 0:54-nél:

NBA – Benny a bika kabalaállat összeállítás:  (Ez a videó például annyira népszerű, hogy csak a Youtube-ne keresztül nézhető meg…..)

NFL – És a végére az NFL…. a nézők látványos szórakoztatása sportrendezvényen, egy látványsportágban

1 Hozzászólás

  1. N. Laszló (Lacika)

    Azta, mi minden történik mostanában nálatok. Ez azért elég gyalázatos történet. Mi focira járunk, de átmásztunk volna a másik táborba az biztos! Fúúúúúú

Comments are closed.